Een dag bij gastouder klavertje 4

Een nieuwe dag bij gastouderopvang Klavertje 4
Het is inmiddels 7 oktober. De wekker staat vroeg want om 6.15 zou Y. bij mij op de stoep staan. Om 5.30 draai ik me nog even lekker om en rond 6.00 uur gaat mijn telefoon. Y is niet fit en blijft lekker bij haar moeder thuis. Ik wens ouder beterschap met de kleine meid en open de app waarop mijn planning staat. He 11.30 komen S en D en om 13.00 uur komt F. Dat wordt wel een hele rustige start van de dag. Ik kon nog een telefoontje verwachten van een ouder die snel opvang zoekt dus ik neem even de tijd om wat documenten af te drukken voor eventuele kennismaking en doe nog wat huishoudelijke klusjes. Om 10.00 uur neem ik even lekker de tijd voor de hond waarmee ik even naar het losloopgebied loop.
Om 10.45 krijg ik een appje met verzoek om de jongens eerder te brengen. Dat is natuurlijk geen probleem en even over 11.00 uur stonden ze voor de deur. Ze hebben er beide zin in en D loopt gelijk naar de grote bak met auto’s. Hij speelt lekker met de auto’s. Intussen maak ik een praatje met ouder en merk dat S wel erg moe is. Dit was ook de reden dat moeders de jongens eerder kwam brengen dus gauw een flesje maken en even lekker laten drinken. Flesje was nog niet eens leeg of de ogen knipperde al dicht. Dus lekker naar boven gebracht. Toen was D even alleen. Ik besloot om blaasvoetbal te spelen met hem om zijn mondmotoriek te versterken, maar meneer had hier helemaal geen zin in. Auto’s is wat hem bezig houd.  Ach het thema is huisdieren en ik besluit onze 10 weken oude kat even van boven te halen. Een renspelletje met Koda is snel gecreëerd en ze hadden dikke lol samen. Om 12.00 uur eten we samen een boterham. Hij eet niet zoveel als anders en had duidelijk geen zin in meer. Nou lekker een beker melk en dan weer lekker verder spelen. De bel ging weer. Daar is F al en ook zij speelt gezellig met auto’s, poppenhuismeubels en wat speelgoed uit de kids box. Ik merk dat ze ook wel even toe waren aan een creatieve activiteit en toen ik vroeg of we zouden gaan verven was het van beide een enthousiaste reactie. Groot vel papier en waterverf en we waren lekker gezellig creatief bezig. D had er al eerder genoeg van en toen hij ging spelen wou ook F weer spelen.
Ondertussen ruim ik alles netjes even op en speelden D en F op hun eigen manier.
Toen alles was opgeruimd werd S ook weer wakker. Die had echt heerlijk geslapen en kreeg van mij nog even een boterham als lunch.
Even later speelt hij met de groep mee. Ik besluit om een ballon op te blazen om weer even met wat anders te spelen.
Voor meer plezier blaas ik nog een ander soort ballon op. He dacht F die wil ik ook. Oké vooruit dan. Dus voor F zo’n zelfde soort boksballon opgeblazen. Er wordt heerlijk mee gespeeld. Heel fanatiek en S vindt het nog best spannend die ballonnen. Samen met mij op schoot ontdekken we er 1. Tot er opeens PANG horen. Die van D is geknapt en daar is hij best van geschrokken. Dus even troosten en al snel pakte hij de ballon die ik als eerste had opgeblazen. Ook daar speelt hij lekker mee tot ook die PANG zei.

Oké die van F ruim ik even op omdat zij deze mee naar huis wou nemen. We gaan even lekker wat drinken en eten een koekje. Dit keer had ik eierwafels en die vielen wel in de smaak. In de tijd dat ik Dikkie Dik verhaaltje voorlas was het voor S, D en F even lekker tot rust komen.
Hierna gingen we weer lekker spelen. Ik merkte dat ze wat moe waren. Ik besluit om een filmpje aan te zetten en alle 3 zaten gefascineerd naar de tv te kijken tot de ouders er waren en alle kinderen waren opgehaald. F. mag deze week een logeerbeer mee. Zij mag komende week leuke dingen doen met onze Kiki beer.

 

Goedenmorgen T. Meisje van net 2 jaar dat vrolijk binnenkomt. Ze is net uit bed geplukt en moet nog een broodje hebben. Deze mag ze hier lekker rustig aan tafel opeten. Echt veel zin in heeft ze niet maar "zien eten doet eten" dus samen ontbijten krijgt ze wel een broodje naar binnen met een beetje hulp. 

Ondertussen gaat de deurbel. T. roept vrolijk de naam van het kindje dat nu binnen komt. Ik had dit namelijk al verteld dat ze vandaag samen met F ging spelen. F is net een half jaartje ouder en is kieskeurig wie haar jas en laarzen uit mag trekken. Daaaag mama! Een dikke kus en knuffel en nog even snel naar het raam om daar uit te zwaaien. Al snel pakt ze de bak met diverse speelgoed en keukenspullen. Ook stalt ze de meubels van het poppenhuis helemaal uit op de salontafel. T. heeft haar broodje op en ze krijgt een beker melk. Melk drinken is niet haar lievelings drinken maar als we op stap zijn in de bolderwagen drinkt ze hem meestal wel leeg. Dus hop de schoenen en laarzen weer aan en terwijl F zelf haar jas aan trekt help ik T met haar schoenen en jas. 
Vervolgens wandelen we naar het winkelcentrum en doen we daar wat boodschappen zoals vers fruit en brood. 
Wanneer de buit binnen is en we weer buiten staan willen de meiden graag nog even op de wip-wap en tja hoe leuk is het om 2 blijde gezichtjes even naar de ouders te appen. Een reactie met een paar verliefde hartjesogen en we gaan weer verder. Nog een wip-wap verder hebben we nog even veel plezier. Toch wel indrukwekkend zo'n man in zo'n bakkie dat naar beneden komt. Een schilder is bezig om de bovenwoningen te schilderen en dit doet hij in een hoogwerker. 

Onderweg doe ik 1 van de meisjes nog even in de bolderwagen en de andere moet mijn handje even vasthouden bij het oversteken. Hoewel ze het weten laat T toch even merken dat ze het er niet mee eens is. Tja veiligheid gaat voor en ik heb nou eenmaal maar 2 handen. 
Aan de overkant op de vaste plek mag ook T weer wandelen en met F handje weer loslaten. We gaan de steeg in waar enkele stenen zijn waar ze mogen spelen. Goed voor hun motoriek laat ik ze even hun gang gaan. Al snel rend F naar huis en T vliegt erachteraan. Ik hou mijn hart vast want ze wil soms iets sneller rennen dan haar voeten aan kunnen maar goed dat is ook ondervinden. Het gaat goed en na een dikke knuffel samen (he jammer de telefoon niet in aanslag voor foto) gaan we verder. Thuis gekomen doen we de schoenen en jassen uit. F wil dit perse zelf doen en ruimt het ook al netjes op. T help ik en ik ga de boodschappen uitpakken. Ondertussen spelen de dames lief samen en ik besluit een "klusje" van gisteren weer op te pakken. Ik heb een memory spel in het thema dierentuin gemaakt en dit wil ik graag lamineren voor veelvuldig gebruik. 
Toch even een "brandje" blussen omdat de dames er zelf even niet uit komen en ik blijf erbij om het spel een beetje te begeleiden. T. snapt het idee van samen spelen weer en spelen weer lief verder. Ik geef aan dat ik naar de keuken ga om fruit te maken en dat is goed. Ondertussen draait lamineer op volle toeren en wanneer ik het fruit klaar heb roep ik: Aan tafel. Ik pak Kiki erbij en we zingen het goedenmorgen Kiki lied. We eten gezellig samen fruit en kijken een filmpje dat past bij het thema dierentuin. 

Na het fruit eten even poetsen en tja.... toch weer een vieze luier. De tweede van vanmorgen en gauw verschonen. Ook het andere dametje gelijk doen dan kunnen ze er weer even tegen. Kinderen spelen weer lekker en ik maak het memory spelletje verder af. Hiervoor moet ik de kaartjes weer knippen en dat zag F. Knippen roept ze. Vooruit ik regel een kinder schaar voor haar en wat papiertjes waar ze gewoon lekker in kan knippen. T wil dit natuurlijk ook dus ook zij in de stoel en gezellig knippen. 

Al snel heeft T er genoeg van want die vind dit natuurlijk nog erg moeilijk. Ook met hulp vind ze het nog erg lastig. Dus weer lekker voor spelen. F knipt nog wel eventjes door maar hoort ook T lekker spelen en gaat ook weer van tafel. Ik maak ht klusje nog even af en ontdek dat het alweer lunch tijd is. Ik denk de tafel en met een liedje starten we de maaltijd weer. Ook al is het 11.45 de dames zijn toch wat vermoeid van alle activiteiten en dat is te merken met het eten. De strijd aan gaan heeft ook geen meerwaarde dus nog een beetje melk proberen en op bed. 

Na ruim 1,5 uur geslapen te hebben zijn beide dames wakker. Ik haal F van bed schone luier en weer lekker spelen. Ik geef aan dat ik nog een keer naar boven moet want T is ook wakker. Ook haar haal ik op en verschoon ik en speelt gelijk weer vrolijk met F. 
Het is bijna 3 uur dus ik het is tijd om wat te drinken en een "koekje" te eten. Vandaag had ik eierwafels en dat lusten beide dames wel. 
Na koekje tijd hebben we nog leeuwenmaskers gemaakt en omdat deze geknipt moesten worden....... je raad het vast F wilde weer knippen. Vooruit meid even lekker knippen tot mam je zou komen ophalen. 
T bleef over en was duidelijk even zoekend wat ze zou willen doen. Ze drentelde wat om bij de Coole kids box dus gingen we samen wat uit de kids box doen. Ze heeft al veel inzicht in vormen en dat vind ze ook erg leuk. Pakte de opdracht met de vormen er even bij en ik legde klaar wat ze vroegen en zij legde deze erop. Erg knap voor een meisje van net 2 jaar! 

Nog even lekker spelen en boekje voorlezen van Kikkier is kikker. Een apje. Het loopt wat uit ik kom haar zo halen. Is het oke? Tja nog even knuffelen met T is altijd goed. Dus nog even met een filmpje op de bank want ze werd wel wat moe. En daar was mama! Even een toppie en een knuffel en tot morgen.